.

Tryck din egen bok
Vi sköter allt det praktiska

Vi är ett modernt tryckeri med fokus på böcker i mindre upplagor. Vi hjälper dig att trycka din bok och kan även stå för allt det praktiska med att få den publicerad.

Jag följer dig till bussen av Niels Hebert
En berättelse om en resa en sommar
Kulturvandringar av Margareta Tham
Med författare och konstnärer i Provence

.

 • Förslagshunden Eddie blev i veckan bjuden på sin första släppfest för en bok, men har nu fått veta att han inte har möjlighet att gå. Grymt besviken. 

#förlagshund #dorisvärldensviktigastejobb #mopsendoris
 • På plats med förlag, tryckeri och bokhandel på @littfors i Vindeln! Välkommen förbi om du är i grannskapet...
 • Nu åker det här lasset med h:ström-böcker iväg till Sience Fiction-bokhandeln i Göteborg. Där tycks man ladda upp inför Halloween med lite kvalitativ skräcklitteratur 👍

Visst vet du att du som bokhandel eller annan återförsäljare får finfina rabatter på våra förlagsböcker vid beställningar direkt från oss? Hör av dig på postorder@hstrom.se. 

#seriegotik #skräck #skräckförfattare #skräcknoveller #skräcklitteratur #ligotti #edgarallenpoe #radcliffe #gotik #lovecraft #maryshelley #dracula #bramstoker #robertlouisstevenson #sfbokhandeln
 • Veckans gamla böcker - Nobelpristagare! 

"Porträtt av ett äktenskap" av Pearl S. Buck. Bonniers, 1946. Halvfranskt band med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Pris: 148 kr. 

"Paradis" av Toni Morrison. Forum, 1999. Pappband med skyddsomslag i fint antikvariskt skick. Pris: 178 kr. 

"Kejsarn av Portugallien" av Selma Lagerlöf. Bonniers, 1914. Klotband. Mindre fläckar på pärmar och rygg. Anteckningar på eftersättsbladet. Pris: 168 kr. 

"På livets skuggsida" av Sigrid Undset. 
Vårt hems förlag, 1931. Halvfranskt band, normalt antikvariskt skick. Pris: 148 kr. 

"Rufus" av Doris Lessing. Trevi, 1990. Pappband med skyddsomslag. Fint antikvariskt skick. Pris: 158 kr. 

"Dikter" av Gabriela Mistral. P.A. Norstedts & söner, 1946. Halvklotband med skyddsomslag. Pris: 188 kr. 

Beställ på antikvariat.hstrom.se 

Trevlig helg!
 • Förlagshunden Eddie - en hjälte i kampen mot stillasittandet! Han tvingar ut oss på promenad även i det rysligaste höstrusket ☂️
 • Alltid trevligt när Förlagssystem signalerar om slutsålda h:ström-böcker. I dag skickar vi dessa titlar för påfyllning hos vår leverantör. Böckerna går givetvis även att beställa direkt från oss på forlag.hstrom.se. 

#hström #kulturhistoria #filosofi #lyrik #klassiker #skönlitteratur #boktips #lästips
 • Från bakkatalogen! 

Nikolaj Gogols "Kappan" i Serie Litterära klassiker. 

"Kappan" är ett av Nikolaj Gogols mest kända verk. Novellen hade stort inflytande på den efterkommande författargenerationen och på rysk litteratur i allmänhet. Något som föranledde Dostojevskijs berömda ord: "Vi har alla krupit fram ur Gogols kappa". 

Vi presenterar "Kappan" i en försiktigt moderniserad översättning av K. E. Peterson.

Beställ direkt på forlag.hstrom.se eller köp där böcker säljs. 

#kappan #gogol #klassiker #hström #lästips #boktips
 • Veckans gamla böcker! 

"Bilder från den stora flyttningen" av Sune Jonsson, LTs förlag, 1964. Dekorerat klotbland med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Författarens dedikation på försättsbladet.
Pris: 1 098 kr 

"Jordgubbar med mjölk : Om bönder och odlingslandskap" av Sune Jonsson, LTs förlag, 1994. Klotbland, normalt antikvariskt skick. 
Pris: 798 kr

#antikvariskaböcker #konst #fotobok #foto #sunejonsson #gamlaböcker #boktips
 • Kul att ännu en av våra Mandatus-kunder plockats upp av ett ljuboksförlag! 🎧 Nu kan man lyssna till AnnaLena Forsbergs roman "Därifrån vi komma", via tjänster där man hittar ljudböcker. Vill man hellre läsa går det bra att beställa direkt från oss på distribution.nu eller köpa där böcker säljs. Vi säger grattis till AnnaLena och hoppas både på många lyssnare och läsare! 

#tryckabok #tryckning.nu #mandatus #digitaltryck #ljudbok #ljudbokstips #ångermanland
 • Förra veckan kom studenten Tora Widding förbi för att hämta upp sin bok - "Allt blir bra : En bok om att växa upp som tjej". 

- Min erfarenhet av att vara tjej är viktig för mig att dela med mig av. Det handlar om att våga prata om det, själva upplevelsen alltså, berättade hon. 

Boken är resultatet av ett gymnasieprojekt och vi är stolta över att Tora, som nu läser genusvetenskap på universitetet, valde att komma till oss för att förverkliga den. 

#tryckning.nu #självpublicering #digitaltryck #tryckabok
 • Veckans gamla bok! 

"Plåtsax, hjärtats instrument" av Torgny Lindgren. Norsteds, 1965. Trådhäftad, mycket fint antikvariskt skick. Osprättad. 

Pris: 2 998 kr 

Beställ från antikvariat.hstrom.se! 

Trevlig helg! 

#torgnylindgren #västerbotten #antikvariskaböcker #gamlaböcker #lästips #boktips
 • Fantastisk titel på en självbiografi! 
Vår kund Folke Karlsson i Stockholm kommer snart att få hålla boken han skrivit i sin hand. Tack till våra vänner på @umeabokbinderi som sett till att den bands in så fint. 

Har du också skrivit en självbiografi som du vill trycka i liten upplaga? Kolla in vår hemsida tryckning.nu! 

#tryckning #tryckabok #digitaltryck #självpublicering #självbiografi #mandatus #tryckning.nu
 • Grattis säger vi till vår självpublicist Katarina Linrin som fått litteratur- och distributionsstöd av Kulturrådet för sin bok "När dimman lättar". 

Förutom att litteraturstödet är en fin kvalitetsstämpel innebär det också att boken nu går ut till landets bibliotek. 

"När dimman lättar" är en personlig och gripande berättelse om hur det är att drabbas av utmattningssyndrom. Boken - som även innehåller konkreta fakta om en av vår tids stora folksjukdomar - vänder sig främst till dig som själv insjuknat, har en drabbad i din närhet eller arbetar i vården. 

"När dimman lättar: Att hitta sin egen rätta väg ur utmattningssyndrom" finns att köpa där böcker säljs eller direkt från oss på distribution.nu. Och snart att låna på bibblan, som sagt. 

#tryckning.nu #tryckabok #digitaltryck #mandatus #självpublicering #litteraturstöd #utmattningssyndrom #utmattning
 • Jenny Belin från Örebro har valt att anlita oss för sättning och tryckning av hennes bok "Annorlunda". Boken handlar om tro och om hur livet förändras när ett barn blir diagnostiserad med autism. 

Har du också en bok du vill ge ut och är intresserad av självpublicering? Vi hjälper dig genom hela eller delar av processen. Kolla in Mandatus-paket på tryckning.nu!

#självpublicering #tryckabok #digitaltryck #tryckning.nu #lästips #boktips #autism
 • Veckans gamla böcker! 

"ABBA : the photobook" av Jan Gradvall, Petter Karlsson mfl. Max Ström förlag, 2014. Pappband med skyddsomslag, normalt antikvariskt skick. Pris: 198 kr. 

"ABBA : For the record" av John Tobler. Pemberton publishing limited. Limhäftad, normalt antikvariskt skick. Språk engelska. Pris 198 kr. 

"ABBA Gold : The complete story" av John Tobler. Limhäftad, Iver heath : century 22, 1993. En del repor och veck på omslaget, i övrigt fint skick. 
Pris: 138 kr. 

Beställ på antikvariat.hstrom.se! 

Trevlig helg! 

#comeback #abba #musikhistoria #musichistory #musikböcker #antikvariskaböcker #gamlaböcker #lästips #boktips #antikvariat
 • Nytt från förlaget!
Nu släpps "Upplyst gryt" av Max Blecher i översättning från rumänska av Inger Johansson och med efterord av författaren och essäisten Henrik Nilsson. 

"Upplyst gryt" är en existentiell roman vars inramning utgörs av författarens sanatorievistelser i Frankrike, Schweiz och Rumänien. 

Under sitt kortvariga liv publicerade Max Blecher endast två romaner och en tunn diktsamling. Postumt utkom "Upplyst gryt" där man återfinner några av hans mest intensiva och gripande boksidor, genomsyrade av det Herta Müller kallat "varseblivningens erotik" hos Blecher. 

H:ströms har tidigare givit ut Max Blechers "Händelser ur den omedelbara verkligheten", även den i Serie Europa. 

Beställ direkt från forlag.hstrom.se eller köp där böcker säljs! 

#serieeuropa #maxblecher #blecher #upplystgryt #braböcker #lästips #boktips
 • Veckans gamla böcker! 

Grattis säger vi till Kerstin Ekman som fyller år idag, den än 27 augusti! 

"Rövarna i skuleskogen" - pappband, fint antikvariskt skick, Bonniers, 1988. 
Pris: 138 kr. 

"Guds barmhärtighet" - pappband, normalt antikvariskt skick, Bonniers, 2000. 
Pris: 138 kr. 

"Gör mig levande igen" - förlagsband, normalt antikvariskt skick, Bonniers, 1996.
Pris: 138 kr. 

"Händelser vid vatten" - pappband, fint antikvariskt skick, Bonniers, 1994.
Pris: 138 kr. 

"Mörker och blåbärsris" - häftad, normalt antikvariskt skick, Bonniers, 1972.
Pris: 138 kr. 

"Menedarna" - häftad, normalt antikvariskt skick, Bonniers, 1970. 
Pris: 138 kr 

"Grand final i skojarbranschen" - pappband, fint antikvariskt skick, Bonniers, 2011.
Pris: 138 kr. 

Se fler böcker av Kerstin Ekman och beställ på antikvariat.hstrom.se!
 • I morse kände förlagshunden Eddie viss tveksamhet inför att vara tillbaka på kontoret efter semestern. Han lät sig dock mutas med ett ben och löfte om många långa höstpromenader. Och såhär efter lunch har Eddie börjat komma in i gamla rutiner igen och ser nu fram emot hösten på h:ströms 👍

#förlagshund #bokförlag #böcker #hström #hösten2021
 • Veckans gamla bok! 

"Romanen om utvandrarna" av Villhelm Moberg. Linneband med skyddsomslag, Bonniers, 1962. Fint antikvariskt skick, liten reva i skyddsomslaget på baksidan. 

Pris: 518 kr. 

Beställ på antikvariat.hstrom.se! 

Trevlig helg! 

#antikvariskaböcker #utvandrarna #vilhelmmoberg #gamlaböcker #antikvariat #lästips #boktips
 • Två nya fina självpubliceringar! 

"Släkten följa släktens gång" av Virginia O. Franzén är en roman som målar upp en familjehistoria med fyra kvinnor i förgrunden. 

"Vad händer på Heligholmen" av Lisbeth Haglund är en deckare för barn som utspelar sig på Gotland. 

Har du också en bok du vill trycka? Är du intresserad av självpublicering? Vi kan hjälpa dig genom hela eller delar av processen - du väljer själv. Kolla in hemsidan tryckning.nu! 

#självpublicering #tryckning.nu #digitaltryck #lästips #boktips #böcker