.

Kulturskolorna
av Håkan Sandh

Lika och unika.

Jag har arbetat i stort sett hela mitt yrkesliv inom barnkulturområdet. De sista 25 åren inom kulturskolevärlden. Först tio år i Södertälje,...

141.51 kr
Quantity:

Lika och unika.

Jag har arbetat i stort sett hela mitt yrkesliv inom barnkulturområdet. De sista 25 åren inom kulturskolevärlden. Först tio år i Södertälje, sedan fem år i Solna och slutligen nästan tio år på kulturskolornas riksorganisation Sveriges kulturskoleråd. Kulturskolorna lever ett anonymt liv. Trots att de varje vecka samlar 400 000 svenska barn och ungdomar. Trots att kommunerna årligen satsar mer än 2 miljarder på verksamheten. Varje kommun har sin unika kulturskola, men de är också lika varandra. Nationell strategi och målsättning saknas.

Boken är en beskrivning av kulturskolorna men också en beskrivning av områden jag menar att kulturskolorna behöver arbeta med. Den vänder sig till lärare och studenter, till politiker och chefer på kulturskolorna. Jag hoppas att det inte hindrar elever, föräldrar och alla övriga kulturintresserade att läsa den.Jag har skrivit denna bok för att de svenska kulturskolorna är något unikt om vi måste ta tillvara på. Men också förändra och ge ett ökat stöd.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 144
Utgivningsår: 2015
ISBN 9789185177622
Mandatus
9789185177622

Specific References