.

I maktens korridorer
av Margareta S Eriksson

Huvudpersonen i boken återupptar sitt arbete som högstadielärare efter många års frånvaro i det yrket. Hon har just flyttat tillbaka till sina hemtrakter där hon vuxit upp och har fått anställning...

122.64 kr
Quantity:

Huvudpersonen i boken återupptar sitt arbete som högstadielärare efter många års frånvaro i det yrket. Hon har just flyttat tillbaka till sina hemtrakter där hon vuxit upp och har fått anställning på en av högstadieskolorna i kommunen och där hon trivs mycket bra.

Under de kommande femton åren, fram till sin pension, kommer hon att ha arbetat på fyra av de sju högstadieskolor som finns i kommunen. Det är om den resan hon berättar i boken I MAKTENS KORRIDORER som till stor del handlar om konsekvenserna av maktförhållanden i skolans värld.

---

Noll mobbning i skolan är möjligt att uppnå och Sverige är ett av få länder som kan klara av det. Den slutsatsen drar Björn Johansson, forskare vid Örebro universitet. I SVT:s serie om mobbning ”Morgans mission”, spelar han en framträdande roll som expert och bollplank till skådespelaren Morgan Alling. I programmet presenteras statistik att sju procent av alla elever går till skolan varje dag med en klump i magen. Björn Johansson efterlyser också kränkningar och mobbning som ett obligatoriskt ämne under lärarutbildningen och i utbildningen av skolledare. Han vill se att pedagogerna får tid och möjligheter att utföra skolans uppgift att fostra demokratiska medborgare. (Källa: Örebro universitet)
Stefan Blomberg, forskare vid Arbets- och miljömedicin vid universitetssjukhuset i Linköping och författare till boken Mobbning på jobbet: uttryck och åtgärder menar att ca 450.000 människor är utsatta för mobbning på arbetsplatser varje år, varav 25.000 blir sjuka. Det forskas inte så mycket i Sverige, mer i våra grannländer, anser han.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 88
Utgivningsår: 2018
ISBN 9789185177820
Mandatus
9789185177820

Specific References