.

Den gyllene pekpinnen
av Gun Stenmark

Denna bok handlar om min egen skolgång som barn och mitt vuxna yrkesliv som lärare. Efter sex år i grundskolan började jag den kommunala flickskolan. Jag valde den femåriga grenen. Vi var bara flickor i klassen. Som...

141.51 kr
Quantity:

Denna bok handlar om min egen skolgång som barn och mitt vuxna yrkesliv som lärare. Efter sex år i grundskolan började jag den kommunala flickskolan. Jag valde den femåriga grenen. Vi var bara flickor i klassen. Som småskollärarinna jobbade jag bland annat med temaarbeten över stadiegränserna låg- och mellanstadiet, samt lokalhistoria i byn - detta i samarbete med Umeå universitet och Västerbottens museum.
Vårt arbetslag bestod av låg- och mellanstadieelever som tillsammans bland annat skapade den stora textiltavlan Umeå brand 1888. Tavlan finns numera på Västerbottens museum.

Arbetslaget byggde en integrerad verksamhet från sexåringen till årskurs 3 som kallades för Bävern. Bävern fick stå som förebild för många andra skolor, vilka kom på studiebesök.

Som universitetsadjunkt fick jag motta utmärkelsen "Den gyllene pekpinnen" av studenterna. En stor ära!

Att vara lärare är ett engagerande och skapande arbete. Det är som en tavelram som ska fyllas med något fint. Jag har aldrig någonsin ångrat mitt val till läraryrket. Tvärtom, har det alltid varit ett växande som människa.

Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 136
Utgivningsår: 2018
ISBN 9789185177844
Mandatus
9789185177844

Specific References