.

Tryck din egen bok
Vi sköter allt det praktiska

Vi är ett modernt tryckeri med fokus på böcker i mindre upplagor. Vi hjälper dig att trycka din bok och kan även stå för allt det praktiska med att få den publicerad.

Mirakler och maktmissbruk

En självbiografisk roman om en ung kvinnas kamp mot övermakten.

Att hitta sin egen rätta väg ut ur utmattningssyndrom
NÄR DIMMAN LÄTTAR

Detta är en personlig och gripande berättelse om hur det är att drabbas av utmattningssyndrom. Den vänder sig både till dig som själv insjuknat, till dig som har en drabbad i din närhet och till dig som arbetar i vården. 

En roman om Selma Lagerlöf
Paradisfågelns flykt

Den åldrande Selma Lagerlöf ligger och funderar över sitt liv, sina framgångar och tillkortakommanden, böcker, resor och kärlekar. Hon känner av sina krämpor och alla krav ställda på henne, hon vill skriva, men inspirationens fåglar vill inte komma.

.

tryckabok.nu
Skönlitteratur
Facklitteratur
 • Har du en bok du vill ge ut på egen hand? Vi hjälper dig genom hela processen med formgivning, sättning och tryckning. Vi kan även hjälpa till med korrekturläsning, distribuering mm. Läs mer om Mandatus-paket och hur vi förlägger din bok på tryckabok.se 

Observera gärna att Mandatus INTE är ett hybridförlag där du både får betala för att ge ut boken och dessutom skriva över rättigheterna till förlaget. Hos oss är det frågan om en renodlad egenutgivning där upplagan är din efter att du betalt för de tjänster du valt. Du behåller kontrollen över bokrättigheterna! 

#tryckning.nu #tryckning.se #digitaltryck #självpublicering #egenutgivning #böcker #mandatus
 • Veckans gamla böcker! 

"Kvinnor i vitt : Om kreativitet på universitetssjukhus" av Christina Berntsson. Bonnier, 1998. Pappband. Fint antikvariskt skick. Pris: 348 kr. 

""I am soley a professional - neutral and genderless" : On gender bias and gender awareness in the medical profession" av Gunilla Risberg. Umeå universitet, 2004. Limhäftad. Normalt antikvariskt skick. Pris: 148 kr. 

"Lära kvinnor chefa män" av Barbro Dahlbom-Hall. Natur & Kultur, 1996. Limhäftad. Fint antikvariskt skick. Pris: 148 kr. 

"Makt & kön : Tretton bidrag till feministiskt kunskap" av Gudrun Nordborg. Symposion, 1997. Pappband. Fint antikvariskt skick. Pris: 148 kr. 

Beställ på antikvariat.hstrom.se!
 • Trevligt att Steve Sem-Sandberg recenserar h:ströms utgåva av Herman Ungars "Klassen" i DN idag.

"Hans prosa är djärv och uttrycksfull i tidens expressionistiska anda men också påfallande modern, stram och direkt i tilltalet, och hans blick ner i de vansinneshål hans huvudpersoner bär inom sig är saklig och oförställd. För dem som står ut att vistas i de klaustrofobiska rum han bygger kring sina karaktärer är Ungar en litterär bekantskap väl värd att göra", skriver Sem-Sandberg bland annat.

Läs gärna både recensionen och boken! 

Boken finns att köpa där böcker säljs eller för 220 kr direkt från forlag.hstrom.se.
 • God fortsättning och gott nytt år önskar vi er alla!
 • ERBJUDANDE! Beställ Pelle Strindlunds nya bok "Alla mot djuren" och få med Shelleys klassiker "Den naturliga näringen" på köpet. 

Erbjudandet gäller året ut. 

"Alla mot djuren" kostar 220 kr. Beställ på forlag.hstrom.se! 

#allamotdjuren #pellestrindlund #politisklitteratur #politik #djurrätt #vegan #vegetarian #veganism #percybyssheshelley #shelley
 • Sötchock på bokhandeln! Dagens gulligaste kund dök upp i bärsele och med tomtemössan på. Vilde var namnet. Han köpte en bok till sin mormor i julklapp.
 • Nu är den officiellt släppt - "Husen som överlevde Umeå" av Bo Sundin! 

Beställ boken direkt från oss på distribution.nu eller kom in och köp i butiken. Pris: 350 kr.

#tryckning.nu #uppdragspublicering #digitaltryck #Umeå #Västerbotten #gamlahus #historia
 • GRATTIS säger vi till vår självpublicist Anita Kärrman, som fått litteratur- och distributionsstöd av Kulturrådet för sin bok "Vi for åt skogen som fåglarna". 

Förutom att litteraturstödet är en fin kvalitetsstämpel innebär det också att boken nu trycks upp i fler exemplar och går ut till landets bibliotek. 

På lördag signerar Anita boken på Bokcafé Pilgatan i Umeå, kl 13-14. 

Har du också en bok du vill ge ut på egen hand? Vi hjälper dig med det praktiska. Kolla in Mandatus-paket på tryckning.nu.

#självpublicering #digitaltryck #tryckning.nu #mandatus #litteraturstöd #kvinnohistoria #Västerbotten
 • Lägg en julklapp från bokförlaget h:ström under granen! Fraktfritt för beställningar över 300 kr. 🎄

Beställ direkt på forlag.hstrom.se!

#Julklappstips #julklappar #böcker #kvalitetslitteratur
 • Toppbetyg för "Klassen" hos BTJ! 

De skriver bland annat: "Ungrar modellerar skickligt språket, ofta i korta raka huvudsatser, hans psykologiska blick är knivskarp och hans vällustiga beskrivning av den fläckiga och ständigt frossade onkel Bobel är obetalbar! Som bakgrund till Ungars författarskap ges efterskrift en fyllig bild av tidens kulturella och politiska strömningar och klassmotsättningar". 

Boken finns att köpa där böcker säljs eller direkt från forlag.hstrom.se! 

#hermanungar #klassen #boktips #lästips #högstabetyg #roman
 • "Husen som överlevde Umeå" - så heter boken som Bo Sundin jobbat med i fyra år! Det blev nästan lite känslosamt i dag när han äntligen fick hålla det första färdiga exemplaret i sin hand. 

"Husen som överlevde Umeå" handlar om de 35 byggnadsminnen som är skyddade genom miljölagen i Umeå kommun. Boken erbjuder en annorlunda vandring genom stadens historia då den inte enbart handlar om husen i sig utan också om de historiska sammanhangen och sambanden, miljöerna kring husen, personerna som byggde dem och bodde där och vad som utspelade sig bakom fasaderna. 

Ett glödhett julklappstips med andra ord! 

Boken släpps 11 december, men går bra att förhandsbeställa redan nu på distribution.nu. 

#mandatus #tryckning.nu #digitaltryck #tryckabok #umeå #visitumea #visitvästerbotten #gamlahus #historia #umeåkommun #västerbottensmuseum #folkbladet #p4västerbotten
 • Gårdagens initierade djupdykning i Max Blechers författarskap, med fokus på sanatoriedagboken "Upplyst gryt", lockade en entusiastisk och intresserad publik till Göteborgs litteraturhus. 

Bokens översättare Inger Johansson och författaren Henrik Nilsson (bilden), som skrivit efterordet, fick tillsammans med bokens redaktör Adam Persson möta en kunnig publik med ett passionerat förhållande till kultförfattaren Blecher. Så trevligt! 

Tusen tack för igår! Efter nyår blir det ett liknande evenemang i Stockholm, håll utkik efter det. 

#göteborgslitteraturhus #litteratursamtal #maxblecher #upplystgryt #händelserurdenomedelbaraoverkligheten
 • Påminner om detta trevliga evenemang, som äger rum på Göteborgs litteraturhus på tisdag kl 19.00! 

Bokförlaget h:ström presenterar Max Blechers "Upplyst gryt" i svensk översättning. I ett samtal mellan författaren och essäisten Henrik Nilsson (som skrivit efterord till boken), översättaren Inger Johansson och bokens redaktör Adam Persson presenteras Max Blechers säregna författarskap närmare. 

#boksamtal #maxblecher #göteborgslitteraturhus
 • Nytt från förlaget - "Alla mot djuren : De politiska ideologierna och världens varelser" av Pelle Strindlund.

Djuren utnyttjas för människans syften - men förhållandet är sällan föremål för politisk analys. De politiska ideologierna skildras normalt som positioner längs en skala från traditionalism till radikalim, och vi betraktar vanligtvis "ismerna" som rivaler med i grunden olika samhällsideal. Men det är för att vi anlägger ett människoperspektiv. I den här boken prövas en annan blick - djurens. 

"Alla mot djuren" varvar idéhistoriska undersökningar med samtidsstudier i ett ämne som ofta försummats i den politiska litteraturen : relationen mellan djur och människa. 

Boken släpps idag - beställ direkt från forlag.hstrom.se eller köp där böcker säljs

#förlagsnyaböcker #pellestrindlund #djurrätt #djurensrätt #politik #idehistoria #politisklitteratur #lästips #boktips
 • Nytt från förlaget - Klassen av Hermann Ungar! 

Den ångestridne läraren Josef Blau plågas av en manisk skräck inför hans bättre bemedlade och mer självsäkra elever. Men hans fruktan gäller livet självt. 

Klassen (1927) kan läsas som en psykologisk eller sociologisk studie likväl som ett existentiellt drama. I Ungars febriga prosa kommer vi obehagligt nära en människa som försvinner allt längre in i förföljelsemani och vanföreställningar. 

Litteraturvetaren Sten Wistrand har försett boken med ett initierat efterord som belyser manliga identitetskriser, klassmotsättningar och mindervärdeskomplex i Hermann Ungars författarskap.

Beställ direkt från forlag.hstrom.se eller köp där böcker säljs!
 • Från bakkatalogen - Skuggan på världens botten och andra berättelser. 

Här kommer vårt bästa tips inför Halloween - en novellsamling av Thomas Ligotti, mästaren på filosofisk skräck! 

"The best kept secret in contemporaty horror fiction", skrev The Washington Post och uttryckte det så bra. 

Finns att köpa där böcker säljs och direkt från oss på forlag.hstrom.se. 

#thomasligotti #ligotti #skräcklitteratur #skräckförfattare #gotik #halloween #boktips #novellsamlingar #noveller #skräcknoveller
 • Umeåbon Anita Kärrman var glad i går när hon kom för att hämta sin bok "Vi for åt skogen som fåglarna : Om bolagsvälde och kronotorp i södra Lappland". 

I fyra år har hon jobbat med manuset och boken är resultatet av grävande folklivsforskning med främsta syfte att söka kvinnornas berättelser, men även att levandegöra hur livet gestaltade sig för kronotorpare och andra i en liten lappländsk by under hundra år. 

- Jag har vuxit upp i det geografiska område där boken utspelar sig, men har oftast bara fått höra männens berättelser. Vart de har grävt, byggt eller avverkat. Kvinnorna har inte synts och jag insåg att det måste finnas hur mycket som helst att skriva om, säger Anita Kärrman.

#självpublicering #mandatus #tryckning.nu #tryckabok.se #digitaltryck #Västerbotten #Lappland #Pauträsk
 • Förslagshunden Eddie blev i veckan bjuden på sin första släppfest för en bok, men har nu fått veta att han inte har möjlighet att gå. Grymt besviken. 

#förlagshund #dorisvärldensviktigastejobb #mopsendoris
 • På plats med förlag, tryckeri och bokhandel på @littfors i Vindeln! Välkommen förbi om du är i grannskapet...
 • Nu åker det här lasset med h:ström-böcker iväg till Sience Fiction-bokhandeln i Göteborg. Där tycks man ladda upp inför Halloween med lite kvalitativ skräcklitteratur 👍

Visst vet du att du som bokhandel eller annan återförsäljare får finfina rabatter på våra förlagsböcker vid beställningar direkt från oss? Hör av dig på postorder@hstrom.se. 

#seriegotik #skräck #skräckförfattare #skräcknoveller #skräcklitteratur #ligotti #edgarallenpoe #radcliffe #gotik #lovecraft #maryshelley #dracula #bramstoker #robertlouisstevenson #sfbokhandeln