.

Vi kastade loss
av Barbro Nordin

Och förverkligade vår dröm om Medelhavet.

Lars Olof och jag bestämde oss för att kasta loss och förverkliga vår dröm om att segla till Medelhavet, innan vi blev för...

226,42 kr
Quantity:

Och förverkligade vår dröm om Medelhavet.

Lars Olof och jag bestämde oss för att kasta loss och förverkliga vår dröm om att segla till Medelhavet, innan vi blev för gamla.
Vi var ute och seglade i tre månader varje sommar under tio år. Vi gick från Umeå den yttre vägen via Kielkanalen, Engelska kanalen, Biscaya och in genom Gibraltar till Medelhavet den första sommaren, 3200 sjömil – nästan 600 landmil.

Vi seglade i Medelhavet under sju somrar och besökte Spanien, Italien, Grekland, Turkiet och Kroatien.

Hemfärden gick via Europas floder och kanaler från Port Napoleon i södra Frankrike till Travemünde vid Tyska Öster­sjökusten, 200 landmil och 180 slussar, för att den sista sommaren återvända hem till Umeå.

Jag vill på ett enkelt sätt beskriva hur det kan vara att kasta loss och ge sig ut på ett äventyr. Man klarar mer än man tror. Det känns som en rikedom att tillsammans ha upplevt och bära med sig minnen från dessa tio år. Boken är skriven på ett sätt så att både seglare och icke-seglare förhoppningsvis skall ha behållning av den.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 286
Utgivningsår: 2020
ISBN 9789185177974
Mandatus
9789185177974

Speficika referenser