.

Vattnet i Kislovodsk
av Yngve Berg

Det här är berättelsen om Inessa Armand, den vackra och begåvade fransk-ryskan, som i vuxen ålder lämnar familj och barn för att resa till Exilen och ansluta sig till Lenin och hans bolsjeviker.

Det...

207,55 kr
Levereras inom 1-2 vardagar
Quantity:

Det här är berättelsen om Inessa Armand, den vackra och begåvade fransk-ryskan, som i vuxen ålder lämnar familj och barn för att resa till Exilen och ansluta sig till Lenin och hans bolsjeviker.

Det handlar om Lenins och Inessas kärleksrelation, deras resa med ”Det plomberade tåget” tillbaka till Ryssland, och vad som sedan hände: Maktövertagandet, segrarna och det som inte blev som det var tänkt. Det handlar om besvikelser och bitterhet, Inessas förlorade tro. Det handlar om makt, kamp, våld och död.

Boken handlar också om Karl och Marie, ett par som långt senare i 70-talets Umeå när drömmen om folkens befrielse och imperialismens slut, ett annat samhälle, revolutionen, socialism.

Det handlar om den bubbla som Marie befinner sig i och som till sist spricker. Om hur hon navigerar i den nya terrängen, en värld som går i en helt annan riktning än den hon en gång tänkt sig.

Det handlar om hur Marie från Bastuträsk i Västerbottens inland kunde bli den hon blev. Om hur verklighet och önsketänkanden och fantasier korsar varandra. Om vad våra nära betyder, om minnet av dem, om min socialdemokratiske far och känslostarka mor, om meningen i tillvaron, om priset på en öl i Nacka och om vattnets betydelse: det i kallkällan i sommarstugan i Granström, i Stockholms inlopp och i Kislovodsk i Kaukasien.

Yngve Berg har tidigare skrivit noveller och pjäser. För sitt skrivande har han vunnit flera priser, bland annat Brombergs novellpris Gåspennan och också fått Norrbottens landstings kultur­stipendium.

Pjäserna Överflöd och Du är lyckligt lottad, du Marklund har uppförts på teatern. Romanen Vattnet i Kislovodsk är författarens romandebut.

Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 318
Utgivningsår: 2021
ISBN 9789189316133
Mandatus
9789189316133

Speficika referenser