.

Mirakel och maktmissbruk
av May-Lena Hall

Helena är glad åt barnet hon väntar, trots att barnafadern har återvänt till Tyskland och hon inte kan få tag i honom, och trots att omgivningen tycker att hon är alldeles för ung, och dessutom...

207,55 kr
Levereras inom 1-2 vardagar
Quantity:

Helena är glad åt barnet hon väntar, trots att barnafadern har återvänt till Tyskland och hon inte kan få tag i honom, och trots att omgivningen tycker att hon är alldeles för ung, och dessutom ogift.

Året är 1967. Sjutton år gammal har hon kommit till Stockholm från en by i Hälsingland, för att arbeta och utbilda sig. Nu blir tillvaron istället en kamp för att hon och sonen ska klara sig och finna en plats i världen. När Helena får komma till ett mödrahem i Solna tror hon att allt ska ordna sig och hon få hjälp – i stället inser hon långsamt att de som har makten inte alltid är rättvisa, och att en ung ogift mamma från enkla förhållanden är utsatt på fler vis än hon kunnat föreställa sig.

Mirakler och maktmissbruk är en självbiografisk roman om en ung kvinnas kamp mot övermakten. Det är också en skildring av ett Sverige på sextiotalet, då skamkultur och klasskillnader var större än vi kanske vill föreställa oss. På så sätt blir denna personliga berättelse också ett stycke kvinnohistoria, med fokus på kvinnors och barns villkor.

May-Lena Hall är född och uppväxt i norra Hälsingland. Efter många år i Stockholm återvände hon till hembygden där hon nu är bosatt i byn Älvsund med sin sambo. Hon har arbetat inom data/IT-branschen, har fyra barn och ett bonusbarn, samt många barnbarn. Mirakler och maktmissbruk är hennes debutroman, och bygger på hennes egna erfarenheter som ung ogift mamma på sextiotalet.

"Att läsa kvinnohistoriska tidsdokument från en tid som inte kommer tillbaka och som jag själv kan relatera till ger mig en speciell läsupplevelse. I går träffade jag en barndomsvän som precis läst boken och vi var båda eniga om att innehållet manade oss att se tillbaka till ett 60-tal som var långt ifrån det som dagens barn och ungdomar upplever. På gott och ont för vi bär alla på vår egen historia. Tack May-Lena för en mycket intressant och känslosam berättelse som du valt att dela med dig av." - basilicablogg.se

Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 305
Utgivningsår: 2021
ISBN 9789189316188
Mandatus
9789189316188

Speficika referenser