.

Granberget
av Vilhelm, Gustav & Grönskog, Morgan

Efter att ha löst den senaste regeringskrisen och klarat av besök av ryska ubåtar i skärgården utanför Norrbaden hade Gregor Tjärnberg tänkt sig att ha en lugn tillvaro som pensionär hemma i...

150,00 kr
Levereras inom 1-2 vardagar
Quantity:

Efter att ha löst den senaste regeringskrisen och klarat av besök av ryska ubåtar i skärgården utanför Norrbaden hade Gregor Tjärnberg tänkt sig att ha en lugn tillvaro som pensionär hemma i Granberget.

I helsike! Han blir tvungen att rycka in som polischef när den ordinarie ertappats som förskingrare. Det ena ger det andra. Gregor blir inkopplad på dieselstölder, spritsmuggling och upphovsmannabrott.

Efter en tid lämnar han uppdraget och startar en deckar­firma och anställer den tidigare polischefen Stepson från Norrbaden.

Inte sällan får han understöd av Lillafrun i sina uppdrag samtidigt som hon inleder en relation med tunnbrödsbagerskan från Mjällom. Den upphör dock i ett moln över Atlanten.

Granberget är en charmig uppföljare av Norrbaden. Grönskog/Vilhelm kittlar fantasin för spänningsläsaren; Sylvester Frans dyker upp igen liksom källarorkestern Bandet under tiden som Gregor löser kriminalgåtor i Finland och Ryssland, på Maspalomas och i
trakterna kring Boteå.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 222
Utgivningsår: 2021
ISBN 9789189316171
Mandatus
9789189316171

Speficika referenser