.

A Tribute to the Last Waltz
av Strömbro & Lindgren

Berättelsen om människorna bakom hyllningskonserten.

Det började med en idé om en remake av The Bands klassiska konsert The Last Waltz från 1976 på konsertscenen i...

282,08 kr
Levereras inom 1-2 vardagar
Quantity:

Berättelsen om människorna bakom hyllningskonserten.

Det började med en idé om en remake av The Bands klassiska konsert The Last Waltz från 1976 på konsertscenen i Skellefteå med en Skellefteåbaserad ensemble. Att arrangera åtminstone en enda konsert var målet.

Så blev det inte. Snarare tio konserter på olika platser i vårt land; Skellefteå, Luleå, Umeå, Stockholm och Göteborg. Cirka 100 medverkande musiker inkluderande gästartister som Pär Wiksten, Nina Persson, Magnus Carlson, Kent Norberg, Micke Leijnegard, Ebbot, Mats Ronander, Bengan Blomgren, Nikke Ström med flera. 6 200 konsertbesökare, bland dem musikikoner som Björn Ulvaeus, Tomas Ledin, Micke B Tretow, Bo Sundström och Melissa Horn.

En succé. Så kan vi summera musikäventyret som började med en vild idé. Det här är boken som i text och med massor av bilder berättar om en häftig resa med hyllningskonserten A Tribute To The Last Waltz och människorna som gjorde den möjlig.

Huvudförfattare är Per Strömbro, som själv var med på scenen som sångare, och Thomas ”Linge” Lindgren, eldsjälen, musikern, entreprenören och mannen bakom hela projektet.

Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Utgivningsår: 2020
ISBN 9789151973814
9789151973814

Speficika referenser