.

Vittnesmål
av Stockholms sjukvårdsupprop

I november 2019 fick en grupp sjukvårdsanställda inom Region Stockholm nog. Gång på gång bevittnade de hur regionledningens felprioriteringar och besparingar ledde till missförhållanden bland både...

112,26 kr
Levereras inom 1-2 vardagar
Quantity:

I november 2019 fick en grupp sjukvårdsanställda inom Region Stockholm nog. Gång på gång bevittnade de hur regionledningens felprioriteringar och besparingar ledde till missförhållanden bland både patienter och kollegor. Initiativet Stockholms sjukvårdsupprop startades och på nolltid hade tusentals sjukvårdskollegor anslutit. Vittnesmål efter vittnesmål ramlade in och beskrev en hotad och brusten patientsäkerhet med en arbetsvardag fylld av etisk stress, vanmakt och ångest som följd.

I den här boken finns drygt 400 av de vittnesmålen samlade.

Boken skildrar en uppgivenhet bland vårdpersonalen i Region Stockholm. Men den visar även en gemensam beslutsamhet att förhindra att fler människoliv riskeras. Med hjälp av boken kan samma beslutsamhet spridas till läsaren. Och med gemensam kraft kan uppgivenheten förhoppningsvis en dag läggas till handlingarna.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 78
Utgivningsår: 2022
ISBN 9789188226181
Trinambai
9789188226181

Speficika referenser